Πως να ξεκινήσω ένα e-shop; Η πανδημία της Covid-19 έφερε μεγάλες αλλαγές στις επιχειρήσεις και στις συνήθειες των καταναλωτών. Όπως ήταν λογικό, η ανάπτυξη του e-commerce και στην χώρα μας ήταν αρκετά σημαντική.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της Covid-19

Η επιδημία της λοίμωξης Covid-19 άλλαξε για τα καλά τις περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Ηλικιακές ομάδες που δεν είχαν παραγγείλει ποτέ από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπήκαν στην διαδικασία να το κάνουν. Ενώ από την πλευρά των επιχειρήσεων και υπό κανονικές συνθήκες αυτές οι αλλαγές για να γίνουν ίσως χρειαζόταν 5 με 10 χρόνια.

Είδαμε κινήσεις όπως ηλεκτρονικά καταστήματα να σταματούν προσωρινά καθώς δεν…


Τι είναι η omnichannel στρατηγική και γιατι μιλάμε σήμερα για αυτη; Πως βοηθάει στην βελτιωση του Customer Experience; Και τι λένε τα στατιστικά

Σε πολλά μας επεισόδια και άρθρα στο blog έχουμε αναφερθεί στην εμπειρία του πελάτη, πόσο σημαντική είναι και πως αυτή γίνεται must ανά τα χρόνια.

Πριν μιλήσουμε για το omnichannel πρέπει να αναφερθούμε στο multichannel. Το multichannel είναι όταν μια επιχείρηση έχει πολλά διαφορετικά κανάλια πώλησης (e-shop, φυσικά καταστήματα, call center, κτλ). Σε μια πολυκαναλική (multichannel) στρατηγική αυτά τα κανάλια λειτουργούν αυτόνομα, ενώ δεν υπάρχει συνοχή και personalization μεταξύ αυτών των καναλιών.

Είμαστε σε μια πιο customer-centric…


Guest Shopping: Τα e-shops θέλουν σταθερούς και εγγεγραμμένους πελάτες ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνουν κάτι για αυτό.

Πρόσφατα άκουσα ένα από τα επεισόδια του DigitalJam και μέσα σε αυτό ανέφεραν για το Guest Shopping, δηλαδή ότι οι πελάτες όταν κάνουν μια παραγγελία ηλεκτρονικά μπορούν να την ολοκληρώσουν χωρίς να έχουν κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα ως χρήστες.

Επίσης έτυχε και το εξής, εκείνες τις μέρες έκανα μια ηλεκτρονική παραγγελία από έναν μεγάλο retailer στην χώρα μας και για κάποιο λόγο αντί να “συνεχίσω σαν επισκέπτης” έκανα σύνδεση (είχα ήδη κάνει εγγραφή).

Στην πραγματικότητα, κάνοντας σύνδεση/εγγραφή για να ολοκληρώσει ένας πελάτης μια…


Πως μπορεί μια επιχείρηση να κρατήσει την ισορροπία μεταξύ της εξαιρετικής επικοινωνίας και εμπειρίας; Και τι γίνεται όταν αυτή η ισορροπία δεν κρατιέται;

Απολαμβάνω να διαβάζω βιβλία, άρθρα και περιοδικά με το τι γίνεται σήμερα στην αγορά και πως αυτή εξελίσσεται. Όμως, το τελευταίο διάστημα με απασχολεί ένα ζήτημα το οποίο και σαν καταναλωτής βρίσκω εξαιρετικά σημαντικό.

Σήμερα, σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν εξαιρετικές διαφημιστικές. Τόσο online όσο και offline βλέπουμε έξυπνες, δημιουργικές και πανέμορφες διαφημίσεις οι οποίες μας προκαλούν υπέροχα συναισθήματα, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας του Covid-19 είδαμε πολλές.

Αγαπημένα μου παραδείγματα είναι τα 2 παρακάτω, η πρώτη…


Το μέλλον του ήχου & ο ρόλος του Clubhouse. Ένα νέο social audio-only app έκανε το δικό του χαμό και μας βάζει στην εποχή του ήχου.

Από την πρώτη καραντίνα για την πανδημία του Covid-19 στην Ελλάδα, γνωρίσαμε ένα νέο μέσο. Το podcasting.

Αν και μετράει πολλά χρόνια ύπαρξης το podcasting στο εξωτερικό, στην χώρα μας το γνωρίσαμε την άνοιξη-καλοκαίρι του 2020. Αξίζει να αναφέρουμε πως την ίδια χρονιά είδαμε μεγάλους “παίκτες” των media και ανθρώπους να μπαίνουν στον χώρο αυτό. Σαφώς, ήταν κάτι που βοήθησε την άνοδο του podcasting στην Ελλάδα.

Ο ήχος σήμερα & Το μέλλον του ήχου

Σήμερα, σε καθημερινή βάση, αλληλεπιδρούμε με ηχητικά σήματα…


Το podcasting στην χώρα μας βιώνει μεγάλη αποδοχή και ανάπτυξη και έτσι το “πως να κάνω το δικό μου podcast” είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε.

Ο ήχος μου άρεσε από μικρή ηλικία, το ράδιο και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ήταν κάτι το οποίο με έμπνεε και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ήθελα να ασχοληθώ κάποια στιγμή. Κάπως, το 2012 στήνουμε με φίλους ένα web radio, το 2014 είχαμε κάνει προσπάθειες για ένα podcast και το 2016 δημιουργήσαμε το μαθητικό ραδιόφωνο του ΓΕΛ Ευκαρπίας.

Σήμερα, είμαι συμπαρουσιαστής του podcast επιχειρηματικότητας Business Undercover. Ενώ τρέχουμε projects όπως το Δελτίο…


Τι είναι και πως θα αποκτήσω First Party Data; Με την έκδοση του iOS 14 να κοντεύει, πρέπει να ετοιμαστούμε για μια μεγάλη αλλαγή στην μέτρηση των conversions.

Τι είναι τα First Party Data και πως θα τα αποκτήσω;

Τι είναι τα First Party Data;

First Party Data, ονομάζουμε δεδομένα που έχουμε συλλέξει απευθείας από τους καταναλωτές και τους πελάτες μας. Μπορεί να είναι στοιχεία επικοινωνίας όπως τηλέφωνο ή email που έχουμε συλλέξει από την ιστοσελίδα μας, social media ή ακόμη και από ένα σημείο στον πραγματικό κόσμο (πχ ένα σταντ σε μια έκθεση).

Τα first party data περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως:

  • Δημογραφικά στοιχεία
  • Ιστορικό αγορών
  • Ενδιαφέροντα
  • Interactions και τι κάνει στην ιστοσελίδα μας

Φυσικά, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν…


Τα πληροφοριακά συστήματα CRM (Customer Relationship Management) είναι όσο παλιά είναι και η ιστορία του εμπορίου. Τι είναι; Πότε πρέπει να τα υιοθετεί μια εταιρία και τι εμπόδια μπορεί να συναντήσει;

Τα πληροφοριακά συστήματα CRM (Customer Relationship Management) είναι στην πραγματικότητα όσο παλιά είναι και η ιστορία του εμπορίου επί γης! Πρόσφατη μελέτη για το εμπόριο στην εποχή του Χαλκού έφερε στο φως αρχεία Ασσύριων εμπόρων με στοιχεία συναλλαγών και πελατών. Προμηθευτές, αγοραστές, μαζί με την γεωγραφική τους έδρα και το είδος των προϊόντων που αγόραζαν ή πουλούσαν. …


Μέσα στον κοινωνικό επιταχυντή της πανδημίας, το burnout έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Μπορούμε να το προλάβουμε πριν να είναι αργά.

Τον τελευταίο σχεδόν ένα χρόνο ζούμε μια κατάσταση που θα την χαρακτηρίζαμε “μια φορά στα 100 χρόνια”. Ίσως το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα, ένας επιταχυντής που σπρώχνει στα άκρα τους περισσότερους τομείς της ζωής μας. Μέσα από αυτόν τον “επιταχυντή” άλλα πράγματα μεγαλώνουν, άλλα χάνουν το νόημα τους, άλλα παραμένουν σταθερά και άλλα αποκτούν σημασία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιστημονική γνώση σε τομείς όπως η υγεία, η κοινωνιολογία, η οικονομία, η ψυχολογία κάνει άλματα. Κι όλα αυτά μαζί συνθέτουν…


Το brain drain απασχολεί ήδη έντονα την ελληνική κοινωνία και έχει άμεσες επιπτώσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις. Ίσως όχι όλες αναμενόμενες.

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλους !

Το θέμα μου σήμερα είναι το brain drain, η μετανάστευση δηλαδή ανθρώπων υψηλής εκπαίδευσης ή και εξειδίκευσης στο εξωτερικό ή εσωτερικά μέσα σε μια χώρα. Στην αγγλική αργκό επικράτησε ο όρος “διαρροή” (drain) ανθρώπινου δυναμικού και στην χώρα μας ήρθε στην επιφάνεια τα χρόνια της κρίσης. Ο λόγος της “διαρροής” ποικίλει. Μπορεί να είναι η αστάθεια στο πολιτικό περιβάλλον μιας χώρας, ή μια επαγγελματική ευκαιρία ακόμη και μέσα στον ίδιο οργανισμό.

Business Undercover

Εμπνεύσου και πάρε γνώσεις για τις επιχειρήσεις από έμπειρους ανθρώπους του χώρου #BehindTheBusiness

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store